Instrumentene våre

Rælingen skolekorps er opptatt av å ha ha en god besetning (god balanse mellom de ulike instrumentene) og god kvalitet på instrumentene.
Under kan du lese litt om de ulike instrumentene vi bruker i korpset.
slagverk - skarptromme
slagverk - klokkespill

Slagverk

De fleste forbinder slaginstrumenter med trommer. Og trommer lærer man i korpset, både skarptromme og stortromme. 

Men slagverkere må også kunne mye mer. 
De må kunne spille på trommesett, cymbaler, triangler, gong og mange andre instrumenter. Slagverkere må også lære seg noter og spille melodier, både klokkespill, xylofon, vibrafon og marimba må de mestre i tillegg til pauker.

Tuba

Tuba er korpsets grunnmur og det viktigste bassinstrumentet i korpset.
Instrumentet er lettspilt, men krever mye luft. Tubaister lærer seg gode pusteteknikker. 
Instrumentet er relativt stort. Korpset har mindre utgaver til nybegynneropplæring, men vi anbefaler ofte å begynne med bariton og så bytte til tuba når man har vokst litt.
baryton

Baryton

Baryton er en mindre slektning av tubaen.
Instrumentet er lettspilt og spiller ofte melodier og sidemelodier i korpset. Den spiller ofte i tenorregisteret og blir også kalt eufonium. 
Eufonium betyr vakker klang, og instrumentet har en flott tone.
baryton

Trombone

Trombonen ser ut som en binders, og har en slide man trekker fram og tilbake for å lage toner og melodier.
Det krever litt trening å vite akkurat hvor man skal sette sliden for å få riktig tone, men etter en stund lærer man seg det. Og da har man i tillegg fått et godt gehør.
baryton

Valthorn

Før i tiden hadde hornister en kjedelig oppgave. Den tiden er heldigvis over, og hornister får i dag mange spennende oppgaver i korpset. Spesielt i filmmusikk spiller horn en viktig rolle.
Hornet krever en del øving for å låte fint, og passer bra for tålmodige barn.
Hornistene i korpset har et godt miljø, og noen av hornistene har laget egne paragrafer for hvordan hornister skal oppføre seg i korpset (og ellers). 
”Et korps uten horn, er som brød uten korn”
baryton

Kornett og trompet

Kornett er i slekt med trompeten. Siden trompeten er ganske tungblåst, bruker korpset kornetten for nybegynnere, og så lærer man seg trompet etter noen år.
Kornetten er det lyseste messinginstrumentet. Munnstykket man blåser i føles ganske lite i starten, men etter litt trening får man fin lyd i instrumentet.
baryton

Klarinett

Klarinetten er instrumentet det finnes flest av i korpset. Ofte spiller klarinettene 3 ulike stemmer, det er derfor vi trenger så mange av dem.
Klarinetten er grei å spille på. Det er ikke alltid lett å få lyd på første forsøk, men etter litt prøving og feiling blir det fort melodier.
Klarinetten kommer også i ulike størrelser. Bassklarinetten er større, men likevel grei å holde i. Ess-klarinetten er en liten klarinett som er god å ha på lyse toner.
baryton

Fløyte

Fløyte er det lyseste instrumentet i korpset. Den har også en lillebror, piccoloen, som bare er halvparten så stor og lager enda lysere toner. Den lærer man å spille etter noen år.
Fløyte kan være vanskelig å få lyd i på starten (man kan faktisk øve med å få lyd i en tomflaske), men etter hvert kommer det mange vakre toner ut av instrumentet.
baryton

Saksofon

Saksofonen kommer vanligvis i 3 størrelser i korpset. Nybegynnere får den minste, altsaksofonen.
De større utgavene heter tenor- og barytonsaksofon.
Instrumentet kan være noe tungt for nybegynnere, men lager til gjengjeld mye lyd.
Når man  blir større kan man spille på tenor- og baryton-saksofonen. Grepene er de samme, så overgangen er ikke så vanskelig.
baryton

Fagott

Fagotten er et bassinstrument i treblåsefamilien som brukes i orkester og korps. Den krever ganske lange fingre og krever en del øving for å få god lyd.
Instrumentet passer til målbevisste personer som har talent for å jobbe konsentrert, og vi anbefaler at man begynner med et annet instrument, f.eks. klarinett, og så går over til fagott etter noen år i korpset.
For å få lyd i fagotten trengs et dobbelt rørblad.
baryton

Obo

Oboen er et nydelig soloinstrument som vi har begynt å bruke i skolekorpset nå.
Instrumentet passer til målbevisste personer som har talent for å jobbe konsentrert , og vi anbefaler at man begynner med et annet instrument, f.eks. klarinett, og så går over til obo etter noen år i korpset.
For å få lyd i oboen trengs et dobbelt rørblad. Dette ligner røret til fagotten, men er en del mindre og smalere.
Søk
Driftes av Styreportalen AS